Над 200 грации ще се състезават за купата на СОК „Камчия“

09:31, 30 мар 16 / Спорт 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 200 състезателки на възраст от 6 до 18 години ще събере вторият Международен турнир по художествена гимнастика за купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Престижното състезание, което ще се проведе от  1 до 4 април, е включено в календара на Българската федерация по художествена гимнастика. В него ще участват грации от 25 отбора от България, Русия, Словакия, Украйна, Турция и Казахстан. Организатори са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“.

Официалното откриване на турнира е в събота от 16 ч. Тогава ще бъдат наградени и най-малките гимнастички – на 6, 7 и 8 г., в категории А и Б, които ще изиграят съчетанията си по-рано същия ден. Главен съдия е Нина Алексиева – международен съдия и президент на клуб „Левски Плюс“, главен секретар – Ели Докузанова, а арбитри са Жоржета Атанасова и Ани Бошева.

По време на турнира ще бъдат раздадени 52 комплекта медали, а Купата на СОК „Камчия“ ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител миналата година стана тимът на Спортен клуб „Левски Илиана“. Всички участнички ще получат подаръци, сувенири и сладки изкушения от СОК „Камчия“, както и козметика с натурални съставки от „Рефан България“ – фирмата е официален партньор на събитието.

Специални помощници в организацията на турнира ще са децата от Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в комплекса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама