Тропическа джунгла изниква в центъра на Пловдив

12:31, 30 мар 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До два месеца ще бъде готова залата за живи пеперуди в Природонаучния музей в Пловдив, съобщи директорът Огнян Тодоров. Тя ще бъде оформена като умален модел на тропическа джунгла, ще има рекичка, мостче, където ще минават посетителите, естствени растения, палми.

Залата се намира на третия етаж на изцяло обновения музей, диаметърът й е 10-11 метра, а височината - 8 метра. Около 500 екземпляра от 50 вида тропически пеперуди ще живеят в "джунглата", като развъдникът ще бъде попълван през около 2 месеца.

"Спрели сме се на някои много атрактивни видове, които лесно се отглеждат", обясни Тодоров. По думите му до два месеца ще бъдат готови и останалите зали на музея - с бозайници, птици, земноводни, влечуги. Около 800 животни ще наброява цялата експозиция на музея. Възстановена е и аквариумната сбирка, на която неотдавна посегнаха вандали.

Значително са се увеличили приходите в Природонаучния музей, каза още директорът. Около 17 600 лева е приходът само за месец февруари т.г., което според Тодоров е направо невероятно. Около 40 процента от посетителите са организирани групи от различни градове на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама