300 тенисисти мерят сили на турнир "Копчето" в Пловдив

12:51, 30 мар 16 / Спорт 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любителският турнир по тенис "Копчето" ще събере в Пловдив над 300 участници от цялата страна в края на април, съобщиха организаторите.

Тази пролет в Града под тепетата ще има и много други тенис събития. Международният турнир ITF Plovdiv cup до 18 години, за първа година от 12-годишното си провеждане, събира висока ранглиста, като първите 8 състезатели са в 100-тицата на ITF. "Това дава основание догодина да се преборим за първа категория ", съобщи изпълнителният директор на ТК "Локомотив" (Пд) Дора Рангелова.

След ITF Plovdiv cup на кортовете ще се проведе Държавният турнир до 14 год. "Той бе наричан турнир на 16-те най-добри юноши и девойки и ще се опитаме да върнем традициите, тъй като чрез него се печелят точки от младите състезатели за националните ранглисти", поясни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис и президент на ТК "Локомотив" д-р Георги Крумов.

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков съобщи, че Oбщината отпуска 25 хил. лв. финансиране за турнира за мъже "Национална тенис лига". Той ще се проведе от 4 - 6 юни т.г, като наградният фонд е 10 хил. долара.

Георги Крумов заяви, че ТК "Локомотив" е първият клуб в България, който тренира деца със специални потребности, и благодари на д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и мениджър на верига болници "Медлайн", която за шеста поредна година спонсорира проявата ITF Plovdiv cup и има традиции в развитието на детско-юношеския спорт.

Пловдив ще има нов 12-ти тенис клуб "Алхимик", съобщи Енчев. Той ще е добра среда където младите спортисти да започнат от нула и да се развият до златни медалисти. Базата на бъдещия клуб ще се намира на терен в Община "Родопи" и ще разполага с 5 корта и закрит басейн.

Победителите в първия турнир на открито за тази година Републиканско до 12 год. Бяха наградени лично от зам.-кмета Георги Титюков и д-р Невен Енчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама