Похитителят на египетския самолет остава в ареста

12:52, 30 мар 16 / Свят 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кипърски съд реши мъжът, който отвлече самолет на „Еджип еър“ да остне в ареста, съобщават местни медии. Полицията в Кипър е поискала 8 дни арест за Сейф ал дин Мустафа, а съдът му наложи „мярка за неотклонение“, уважавайки искането на силите на реда.

Полицията обяви пред съда в Ларнака, че срещу 58-годишния Мустафа могат да бъдат повдигнати обвинения за отвличане на самолет, отвличане на хора, безразсъдно и заплашително поведение, което нарушава антитерористичното законодателство. Обвинения ще му бъдат повдигнати по-късно.

Пред съдиите мъжът, когото разследващите определят като "психически нестабилен" не пророни дума, но след като беше изведен с полицейски автомобил, той направи знак за мир пред журналистите, присъстващи на съдебното заседание в сграда, която се намира на по-малко от километър от Летище Ларнака.

Основните подозрения са, че той е отвлякъл самолета заради бившата си жена, която живее в кипърско село. Според властите случаят не е свързан с тероризъм, а с лични мотиви.

Припомняме, 58-годишният египтянин Сеиф ал дин Мустафа отвлече пътнически самолет с повече от 60 души на борда и принуди капитана да го приземи на межународното летище в Ларнака, Кипър. Той заплашваше, че ще взриви самолета с носен от него колан с експлозиви, но след залавянето му беше установено, че не е имал в себе си никакви взривни вещества. Драмата на летището в островната държава продължи почти 8 часа и приключило благополучно.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама