Няколко пожара са гасили огнеборците в Русе и региона

13:21, 30 мар 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази нощ огнеборци от Втора РСПБЗН са реагирали по сигнал за пожар в жилищна сграда на ул. «Тракция» в Русе . При пристигането на екипа на адреса е станало ясно, че е горял около 1 кв. м. килим, който е бил залят с някаква течност.

Пожарът е загасен от живущите в къщата и съседи. При гасенето е пострадал мъж, който се е порязал на парче стъкло. Той е посетил спешното отделение на болницата. Огънят е нанесъл щети по имущество – засегнати са завеса, килим, прозорец и дограма, опушени са стени и тавани. Случаят е предаден на разследващите. Изпратена е дежурна оперативна група от Второ РУ за извършване на оглед. Случаят се изяснява.

Вчера за времето от 18:30 до 18:50 часа служители от Първа РСПБЗН с един пожарен автомобил са изпратени по сигнал за пожар във външно електрическо табло на ул. "Климент Охридски" №18 в Русе. На място огнеборците са установили, че е горяло табло, изнесено на бетонен стълб на улицата. Унищожени са проводници.

Вчера предиобед служители от Първа РСПБЗН с един пожарен автомобил са изпратени в село Щръклево, след сигнал за пожар в коминно тяло на читалище "Възраждане“. При пристигане на екипа се установява, че горят сажди в комина. Причината за възникването на пожара е неизчистения комин и запалване на натрупалите се сажди в него.

Отново вчера, но сутринта, служители от Втора РСПБЗН са изпратени по сигнал за пожар в жилищен блок на бул. "Липник" 50 в Русе. Сигналът е бил за за бл. "Пощенец", а обаждането е от гражданка от съседен блок, която е забелязал дим от покрива. При пристигане на място се установява, че неконтролируемо горене няма. Задимяването се получава от комин на запалено локално парно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама