Отбор по роботика от МГ „Баба Тонка“ ще представя България на международно състезание

13:26, 30 мар 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима ученици от МГ „Баба Тонка” ще представят България на откритото първенство на Австрия по роботика RoboCupJunior – Austria Open, съобщиха от учебното заведение.

То ще се проведе на 2 и 3 април в Инсбрук. За първи път училищен отбор от България ще участва в подобно състезание. То се организира от Международната образователна инициатива RoboCup. Половината от разходите за участието се поемат от Фонд "Математика на бъдещето", а останалата част – от русенски фирми.

Отборът от дунавсксия град, който ще представи България, ще участва в три дисциплини. В onStage (танц) ще се състезават Ивайло Валентинов Петков от Хг клас и Никол Елеонорова Павлова от VIIIв клас. В Rescue Line (спасителна линия) ще са Станислав Ивайлов Тошев от XIв клас и Калоян Пламенов Мънев от XIIв клас. В Rescue Maze (спасителен лабиринт) ще са Васил Ивов Атанасов от XIIв клас и Павел Димитров Димитров от XIIв клас,

Отборът ще бъде ръководен от Донка Симеонова, старши учител по информатика и от директора на училището Митко Кунчев.

Всяка държава участник в надпреварата има национално състезание по роботика и победителят в него участва в международния кръг. Откритото първенство на Австрия е квалификация за определяне представителя на държавата в международното състезание в Лайпциг, 2016 г.

Припомняме ви, че миналата година в МГ „Баба Тонка“ беше създаден Клуб по роботика. Макар и създаден само преди година, русенският клуб вече завоюва призови места на надпреварите в София и Букурещ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама