Славчо Атанасов: Пак хвърлиха проблема от болната върху здравата глава

13:39, 30 мар 16 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов изрази позицията си относно таксата от 15 лева на месец на Община Пловдив, срещу която пловдивчани ще могат да наемат паркоместа пред домовете си. С "паяк", скоби или фиш от градската управа ще отреагират на шофьори, паркирали на чуждо място.

В изявление до медиите Атанасов смята, че "Схемите ще бъдат направени по сегашния ред за гаражните клетки, но ако има повече желаещи, ще се провежда търг и цената от 15 лева може да скочи много повече."

Екскметът подчерта, че "Безспорно "революционна" идея е на Иван Тотев и неслучайно се лансира в Пловдив преди други успешни кметове на ГЕРБ като Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да я прокарат. Идеята поражда поредица от въпроси, за чиито отговори се иска не просто новаторство, а аргументи."

Атанасов поставя въпроса - защо в крайна сметка Общината, вместо да решава проблема по една от основните си функции като градска управа, го стоварва на гърба на пловдивчани и то със завидна лекота. Решението е в изграждането на нови паркинги, инфраструктура с паркоместа - не хвърлянето на пловдивчани в междусъседски войни с настървяващото "хайде, наддавайте". Проблемът не е лесен, нито може да бъде решен в рамките на няколко години. Ние го знаем, защото в мандата ни независимо от това, че изградихме над 7000 паркоместа, виждахме, че това изобщо не е достатъчно и не решава проблема. Иска се дългогодишна целенасочена работа и инвестиране в тази посока. Прехвърлянето на проблема от болната глава върху здравата не го премахва – напротив разболява и нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама