И германски полицаи ще патрулират през лятото край Варна

14:25, 30 мар 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Германия се очаква да се включат за първи път това лято в работата на нашите полицаи по осигуряване на реда и безопасността в курортите край Варна. Присъствието им се мотивира както с огромния брой немски туристи, така и с криминалната статистика, според която граждани на Германия са чести нарушители. Те най-вероятно ще са двама, както и колегите им от Румъния, които от няколко години подпомагат екипите в Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена. Оценката за досегашната ни съвместна работа е доста висока,  съобщи зам.-директорът на областната дирекция на МВР комисар Николай Спасов.

По думите му тепърва ще се провеждат срещи и ще се подготвят исканията за традиционното лятно командироване към морето на полицаи от вътрешността на страната.  Предстои и прегрупиране на личния състав на дирекцията, за да се засили присъствието на униформени в районите с туристически обекти.

Тази година туристическият сезон ще е малко по-особен заради усложнената международна обстановка, бежанския поток и зачестилите терористични атаки, бяха единодушни членовете на обществения и консултативен съвет по туризъм към община Варна, който заседава във връзка с подготовката за лято 2016. Предстои увеличаване на броя на полицейските служители не само в големите курорти, а и по цялата брегова ивица, увери шефът на отдел „Охранителна полиция“ Никола Панчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама