Джипита от Търговище, Попово и Омуртаг излязоха на протест

14:47, 30 мар 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общопрактикуващите лекари от Търговище излязоха на протест днес пред сградата на областната болница. Така те подкрепиха колегите си от страната в искането да се възстанови договорното начало, а  промените, които се предлагат да  не да бъдат прокарвани през наредби, които не подлежат на преговаряне.

"Искаме да се въведат електронна здравна карта електронно досие на пациента, електронни рецепти.  Против сме срещу пръстовия идентификатор." това заяви д-р Светослав Стефанов - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Търговище, като допълни, че това само ще възпрепятства работата на лекарите и ще затрудни пациентите.

Джипитата настояват още министерството да се придържа към собствената си стратегия 2020, която то самото е разписало, като се увеличават средствата от бюджета за здравеопазване които отива за първична помощ и профилактика, което според медиците е най-добрата инвестиция.

Днес протестират всички лични лекари в Търговище и Попово, а в Омуртаг протестът беше едночасов, като към него се присъединиха и лекарите от общинската болница.  В Антоново медиците протестират символично, а в Опака няма да има протестни действия. За петък в протестите се очаква да се включат лекари, сестри и персонал от Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама