Търговище иска да се побратимява с китайски град

15:14, 30 мар 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров проведе среща с Ин Яли – съветник по култура в Посолството на Китай и Гу Фан - първи секретар по културните въпроси, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Посещението им в Търговище, бе по случай откриването на класна стая „Конфуций” в Първо основно училище „Христо Ботев”, към Институт „Конфуций” във Велико Търново. Това е четвъртата класна стая в България, която цели да подпомогне изучаването на китайски език и култура.

По време на срещата в Общинската администрация бяха дискутирани перспективите за реализиране на съвместни проекти и възможностите за побратимяване на Търговище с китайски град.

„Независимо от разликата в големините на страните ни, китайците знаят много за България, защото страната Ви е желана дестинация за китайските туристи”, сподели Ин Яли. Той изтъкна наблюденията си, че китайският език е все по-популярен и интересът към изучаването му се увеличава, тъй като  дава нови възможности пред младите хора, търсещи по-добра реализация.

Господин Ин Яли благодари на сдружение „Приятели на Китай” в Търговище за положените усилия за развитието на отношенията между двете страни. „При идването на новия ни посланик ще предам всичко това, за да може да продължим доброто сътрудничество”, допълни Яли.

Гостите изказаха изключително приятните си впечатления и благодарност за топлото посрещане и гостоприемство в Търговище.

Д-р Дарин Димитров заяви, че ще продължи създадените отношения на сътрудничество и Китай винаги ще има приятели в Община Търговище.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама