Подсъдимите по делото за радикален ислям оттеглиха искането си за освобождаване от ареста

15:31, 30 мар 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12-те подсъдими, които са с наложена постоянна мярка "задържане под стража" от Окръжния съд в Пазарджик по делото за разпространение идеите на "Ислямска държава", оттеглиха молбите си за изменение на наложените им мерки за неотклонение. Окръжният съд в Пазарджик разгледа днес постъпилото искане на подсъдимите за по-леки мерки за неотклонение.

Изненадващо преди заседанието адвокатите на обвиняемите, включително и защитника на  Ахмед Муса, оттеглиха искането като съобщиха, че това е по желание на техните клиенти.

Ахмед Муса, който вече има присъда за насаждане на верска омраза, е сочен за ръководител на групата, разпространявала идеите на "Ислямска държава" в социалните мрежи и е раздавала рекламни джихадистки символи.

Единствено Александрина Ангелова, която е с наложена мярка парична гаранция в размер на 5 000 лева, поиска реално замяна на мярката и с по-лека - "подписка". Причините, които изтъкна защитата са свързани с необходимостта от средства за лечението и образованието й.

Припомняме, че днес се поднови делото за проповядване на радикален ислям. То трябваше да се гледа в средата на март, но се отложи заради заболяване на съдията Кристина Пунтева.

Около обяд приключи и четенето на обвинителния акт от Прокуратурата срещу 14-те обвинени за разпространение идеите на "Ислямска държава". Прокурорът Недялка Попова обяви за всеки един от обвиняемите какви престъпления е извършил. В обвинителния акт не беше посочена присъдата, която ще поиска прокуратурата. Това може да стане и в хода на самия процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама