Ученици от Сливенското спортно училище с европейски сертификати

15:41, 30 мар 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен получиха Европас сертификати на официална церемония в Регионалния инспекторат по образование – Сливен. Гости на тържеството бяха Веска Вълчева – заместник областен управител, д-р Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, директори на професионални гимназии от града.

 Директорът Наташа Иванова представи проекта „Спортът като професия“, финансиран по програма Еразъм+. В рамките му 40-ет от възпитаниците на учебното заведение са осъществили практика в реална работна среда в три спорта – лека атлетика, джудо и футбол. Проектът е осъществен съвместно със спортни училища в Полша и Чехия под ръководството на учители и треньори от спортни клубове на приемащите страни. В продължение на две седмици двата потока млади спортисти са работили като помощник-треньори на юноши и деца до 10 години. В резултат те са обогатили своя професионален опит, запознали са се с нови методики по спорт, с нови методи за анализ на постигнатите спортни резултати, заимствали са нови похвати и технически средства. В страните домакини те са преминали часове по английски език по професията и по чешки или полски език. За придобитите компетенции по време на обучението участниците в проекта и техните ръководители са получили сертификати от приемащите страни.

Възпитаниците на специализираното учебно заведение Живко Стоянов /лека атлетика/, Желко Якубенко и Кристиян Сяров /футбол/ направиха презентации, чрез които споделиха своите впечатления от дейностите по проекта.

Спортно училище „Димитър Рохов“ Сливен удостовери практиката с издаване на Европас сертификати за мобилност на учениците и преподавателите, осъществили проекта. На днешната церемония Веска Вълчева и д-р Бисерка Василева връчиха удостоверенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама