Прокуратурата в Шумен започва проверки на обекти по тротоарите, които пречат на пешеходците

15:47, 30 мар 16 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районните прокуратури в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав започват проверки по надзора за законност на обекти, които са на тротоарите, стесняват ги и пречат на движението на пешеходците.

Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна, която вече е започнала проверки в морския град след сигнал на гражданин.

"Заради факта, че проблемът е актуален за всички по-големи градове, апелативният прокурор е разпоредил проверката да се извърши от шестте окръжни прокуратури и 20-те районни прокуратури на територията на Варненския апелативен район", съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

“В едни от случаите тротоарите са заети от търговски обекти, най-често павилиони за вестници, цигари и алкохол като „Лафка“, които заемат почти изцяло тротоарните площи на автобусните спирки, а в други - от летни тераси на ресторанти, изградени върху площите за преминаване на пешеходци.

Препятствие за пешеходците се явяват и стълбища на сгради, проектирани неправилно, които също отнемат от тротоарните площи, както и неправилно паркирани или временно спрели автомобили. Съществен проблем, свързан с безопасността на движение по пътищата, е липсващата или заличена пътна маркировка на пешеходните пътеки, пряка отговорност за които носят общинските служби и сектор „Пътна полиция – КАТ“, казват в мотивите си за проверките от прокуратурата.

Проверките ще приключат до 31-ви май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама