Бламираната реформа в МВР влиза в пленарна зала

07:22, 03 юни 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание ще разгледа промените в Закона за Министерството на вътрешните работи. Поправките са внесени от Министерски съвет, като в средата на март водещата вътрешна комисия ги отхвърли. Тогава те бяха подкрепени само от ГЕРБ, БСП гласува „против“, а всички останали членове на комисията – „въздържал се“.

Основните посоки на реформата са в преструктурирането на МВР, уреждането на отношенията със служителите и облекчаване на работата във ведомството.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова твърди, че с измененията се правим една децентрализация и преструктуриране, така че да се изведат дейности от работата на министерството, за да има по-голяма оперативност. Даден е срок за извеждане на "Пожарна безопасност" в изпълнителна агенция, за да се даде повече възможност да се кандидатства по проекти и да се търси собствено финансиране.

Създава се и държавно предприятие Център за предоставяне на услуги, което ще предоставя услугите по регистрация на автомобили, по издаване на лични документи, лицензии, разрешения.

Според Бъчварова причините законопроектът да не получи подкрепа в комисия са политически. Освен това тя намира, че членовете на вътрешната комисия не са разбрали идеята на реформите, които предлагат изцяло нов метод на работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама