Инициативите "Срещи с доброто" продължават с уъркшоп за деца

10:44, 04 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С кулинарно шоу "Старинни гозби от Сливенско” стартираха юнските инициативи "Срещи с доброто". Проявата се проведе  в Хаджиданчови къщи.

Днес инициативите продължават с уъркшоп за деца „Вълшебно еко килимче” и арт работилница „Еко кутийки за бижута“ за пораснали момичета с водещ Йордана Кунчева. В програмата още - на 9 юни около фонтана „Кълбото” и НТС ще бъде открита Екоизложба „Рецикларт“ и изложба базар на книги за Сливен. От 10 часа на следващия ден отново около фонтана „Кълбото” и НТС ще има фотоизложба "Старинни гозби от Сливенско" и представяне на книгата за деца "Тайните на Сливен, разкрити от Свилен и Орльо, с помощта на машината на времето", с автори Яна Коларова-Златева, Дора Куршумова и Росен Узунов.

На 11 юни се организира поход "Аз обичам синята планина", който ще тръгне от Първа текстилна фабрика до параклис „Св. Георги“. Ще има лекция и игри. Същия ден ще има и арт работилница за деца "Послание за доброта". В рамките на инициативата са предвидени още изложба на известни сливенски художници "Рогът на изобилието", арт работилница "Кутия за морски спомени", концерт на възпитаници на Училище по китара с ръководител Найден Дойнов "Глас и китара", младежка изложба живопис "Герои от книгите", театрална постановка "Нашенци" на театралната трупа при Арт-център „Седем”, арт работилница "Цветно лято", "Младост, танци, радост" - концерт на младежи от танцовите състави на читалищата от селата Селиминово, Гавраилово, Жельо войвода, Крушаре и Бяла, игри срещу агресията за деца и младежи "Как да сътворим добро" и изложба рисунки на Виктория Новакова"Пейзажи".

Организатори за четвърта поредна година са Обществен дарителски фонд – Сливен и Арт център „Седем”, с подкрепата на Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама