Шумен се включи в „Да изчистим България заедно”

11:17, 04 юни 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекият сутрешен дъжд не уплаши шуменци и граждани, общински и държавни служители се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”. Тя е организирана от bTV Media Group за шести пореден път.

Акцентът тази година бе поставен върху почистването на защитените територии и природните паркове.



На територията на Природен парк „Шуменско плато“ са определени четири места за почистване – районът около Шуменска крепост, летен информационен център на Паметник „Създатели на българската държава“, районът около ловна хижа „Диана“ и парк „Кьошковете“, съобщиха от Областна администрация.

По-голям брой от записалите се предварително добровлци се насочиха към 15 обекта, които да бъдат почистени.



В мероприятието се включиха представители на  администрацията на община Шумен, Областна дирекция "Земеделие", Бюрото по труда, Североизточно държавно предприятие, отдел „Статистически изследвания“ Шумен, Инспекцията по труда, Областната дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Регионалния инспекторат по образованието, ВиК, Пътища АД, Титан, Регионалната дирекция по горите, екоинспекцията, местните структури на НОИ и НАП и др.



В акцията участва и група американски кадети, които заедно с велоклуб „Илчов баир“ почистиха района на стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“.

От природен парк „Шуменско плато” бе осигурен транспорт за извозване на събраните отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама