Турнир по конен спорт за деца се проведе в Русе

18:12, 04 юни 16 / Спорт 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градски турнир за деца от 14 до 18 години между клубовете на русенския конен спорт се проведе днес на хиподрума в Русе. В надпреварата се включиха 6 млади състезатели и двама аматьори.

Клубът по конен спорт и коневъдство „Русе хорс“ бе представен от Симона Пометкова с кобила Шаран и Стефани Стефанова с кон Белвю. За клуб „Кентавър Русе“ в турнира участваха Калина Димова с кон Вранглер, Магдалена Пенкова с кобила Галерия, Михаела Кирилова с кон Джеронимо, Ния Николова, Селина Синджо, Стефан Игнатов с кон Джеронимо.

На публиката бяха представени две изпитания Конкур-ипик за начинаещи състезатели от Държавния спортен календар и Дерби-крос за напреднали. Височина на препятствията беше до 100 см, а мокрият терен амбицира младите ездачи и те спечелиха заслужените аплодисменти на публиката.

В изпитанието за начинаещи четвърто място зае Михаела Кирилова с кон Джеронимо от „Кентавър – Русе“ за време 53 секунди. Трета в класирането с 49,9 секунди стана Стефани Стефанова с кон Белвю от „Русе хорс“. Михаела Кирилова с кон Джеронимо от „Кентавър – Русе“ завоюва второто място с време 47,7 секунди.

С време от 46,8 секунди големия приз грабна младата надежда на „Кентавър - Русе“ Калина Димова с кон Вранглер. Цветомира Бонева с кобила Галерия зае второто място в Дерби кроса за напреднали, Стефан Игнатов с кон Джеронимо зае призовата позиция.

В рамките на събитието беше представена и програмата за обучение на коне и ездачи, разиграна и в мини вариант на игра с публиката, с участието на отбори от типа „мама, татко и аз“. Две от най-активните и смели зрителки, включили се в игрите, спечелиха заслужено безплатна езда.

Това е второто събитие по проекта „Конете – един по-добър начин на живот“, осъществяван с финансовата подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Целите на инициативата са: да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама