Цонко Цонев си подари премиера на „Кметълски истории“ за рождения си ден

22:17, 04 юни 16 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известни музиканти, артисти, общественици и рок фенове от цялата страна уважиха бившия каварненски кмет Цонко Цонев, който навръх рождения си ден представи книгата си „Кметълски истории“ в столичният рок бар Rock IT.

Книгата представи журналистът и медиен експерт Димитър Найденов – Джими, който сподели надеждата си, че това е само първото издание от поредица „Кметълски истории“, които предстои да прочетем. „Цонко избра, сбъдвайки своите мечти, да обогатява община Каварна чрез развиване на културата. Неотделима част от това е рокът, а неотделима част от рока са кметълските истории. Всички ще прочетат тази книга леко и приятно – от първия ред. Цонко, благодарим ти за тази книга.“ 

Близките приятели на Цонко Цонев – актьорът Христо Мутафчиев и режисьорът Теди Москов поздравиха автора и споделиха свои спомени и забавни случки от гостуванията си в Каварна. „Аз чувствам Цонко като част от моя културен живот, защото каквито и трудности да имам, се обръщам към него за съвети. Той винаги е протягал ръка към театъра и е човек с широка душа.“, каза Теди Москов.

 „Има хора, които правят история, а има и хора, които се опитват да изтрият историята. Тази книга е от тези, които не могат да бъдат изтрити, тя ще остане завинаги – за хората, за да им напомня това, което се е случило в България и в Каварна.“, каза авторът Цонко Цонев пред развълнуваната публика. Той изрази своята радост, че на премиерата на първата си книга е обграден изцяло от приятели и хора, които обича и уважава.

Най-известните български рок музиканти и групи поздравиха Цонко Цонев за двойния му празник. На сцената на столичния бар се качиха Б.Т.Р, „Конкурент“, „Черно фередже“, Санеца и Васко Кръпката, които направиха този ден незабравим за всички присъстващи фенове на твърдата музика. Премиерата на книгата „Кметълски истории“ продължи с концерт, а голямата изненада беше появата на бившия вокалист на „Юрая Хийп“ и голям приятел на Кметъла – Джон Лоутън.

Премиерата уважиха музиканти, артисти, общественици и хора от културния елит, сред които Мая Новоселска, Астор, Тончо Токмакчиев, Адриан Рачев-Румънеца, Влади Въргала. Еуфорията от събитието беше сравнима единствено с тази от митичните концерти от Каварна рок фест и посрещането на Джулай морнинг, а най-голямата звезда в този ден беше и остава Цонко Цонев – Кметъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама