Разград отново се включва в Световния ден на плетенето на открито

07:22, 06 юни 16 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разград отново се включва в Световния ден на плетенето на открито, който ще се проведе на 18 юни. Това е денят, в който всички обичащи плетивото, излизат и плетат на публични места. Организатор на инициативата в лудогорския град е майсторът на художествени плетива Цвети Терзиева. Събитието вече е регистрирано на официалния сайт - WWKIP DAY WITH CVETI TERZIEVA.

Плетенето на открито ще започне от 10 часа пред Общинския културен център.  Идеята е, хората, които обичат да плетат, да излязат на чист въздух и заедно на открито да прекарат няколко приятни часа, сподели Цвети.

Тя прикани желаещите да участват в проявата да си носят материали за любимия си жанр плетене, да се заредят с добро настроение и да дойдат да поплетат и да се позабавляват заедно.  За допълнителни въпроси всеки може да се обърне към организаторката Цвети Терзиена на тел.0895/359445 или емайл: [email protected]. Организаторката Цвети Терзиева изразява своята благодарност към Община Разград за съдействието при провеждането на проявата.

Началото на празника на плетивото е поставено през 2005 година и той традиционно се организира през втората събота на юни всяка година. Идеята тръгва от Даниел Ландес, която решава да организира всички самотно плетящи у дома си хора в голямо събитие. Оказва се, че съседки, които живеят врата до врата, не са знаели една за друга, че плетат. Така се заражда и идеята за масовото плетене на обществени места, чиято цел най-общо е плетящите да се социализират и да пазят традициите на бабите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама