Ученик от Добрич с първо място от конкурса „Не се гаси туй, що не гасне”

07:27, 06 юни 16 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първо място от националния ученически конкурс  „Не се гаси туй, що не гасне” спечели зрелостник от СОУ „П. Р. Славейков” в Добрич.

Дванайсетокасникът Григор Стоянов Григоров спечели първото място с рисунка. Той получи наградата си от първия космонавт на България- генерал Георги Иванов.

Григор става носител на награда за четвърти път в този конкурс.

През учебната 2015 – 2016 година Национално Движение Русофили за десети път организира Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне”. Съорганизатори на конкурса са Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Тържеството по награждаването се проведе в Националния военно-исторически музей. Около 3000 ученици от цялата страна разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали /очерци, пътеписи, интервюта/, разкази, стихове, рисунки. През есента, чрез структурите на Движението по места, на ръководствата на училищата бе предложено да съдействат на учениците да участват в конкурса. Предоставени им бяха Регламент, Въпросник и богата библиография. Въпросите обхващат българо-руските отношения през вековете, тяхното настояще и бъдеще.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама