Силни валежи и градушки през новата седмица

07:28, 06 юни 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През новата седмица ще продължи да има валежи. В понеделник над цялата страна, главно в следобедните часове, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни. Ще има и градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 22° и 27°, в София около 23°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник и сряда ще духа до умерен вятър от изток-североизток; температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°.

Превалявания ще има главно в западната половина от страната, на повече места и придружени с гръмотевици ще са през първия ден. Над източната половина облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е много малка.

В четвъртък и петък преваляванията ще са само на отделни места в следобедните часове, главно в планинските райони на Западна България. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне повишение на температурите. В събота от запад на изток на места ще превали и прегърми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама