Откриват изложба с най-добрите творби от Третия международен фотосалон в Пловдив

08:39, 06 юни 16 / Култура 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 150 творби от Третия международен фотосалон в Пловдив ще бъдат експонирани в изложба, която отваря врати довечера в 18 часа в залата на Дружеството на пловдивските художници.

Паралелно с откриването на експозицията ще се състои и официалното връчване на наградите на отличените в престижния фотоконкурс, който е  под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP  - International Federation of Photographic Art), Фотографското общество на Америка (PSA - Photographic Society of America) и Националното сдружение Фотографска Академия "Янка Кюркчиева" (НСФА).



Инициативата, подкрепена от Община Пловдив, е включена в Календара на културните събития за 2016 г.

В шест раздела на фотоконкурса премериха майсторство и класа 398 професионалисти и любители фотографи от 59 държави от 5 континента с общо 4877 фотографии.

Петчленно жури от двама българи и трима чужденци след журиране по правилата на FIAP, PSA и НСФА избра за финална селекция 333 участници от 54 държави с 1593 творби. Най-добрите спечелиха общо 134 награди - това са творбите на 93 фотографи от 35 държави от 4 континента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама