Двама кандидати са подали оферти да строят спортния комплекс в „Славейков“

10:16, 06 юни 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само двама кандидати са подали оферти в подновения търг за изграждането на спортния комплекс в парка на жк "Славейков" с прогнозна стойност 14 млн. лв. Това са "Джи Пи груп" и "Бургас спорт 2016" – сочи информация на сайта Capital.bg.

"Джи Пи груп" този път участва като самостоятелен кандидат. На първия търг компанията, свързвана с изпълнителния директор на "Лукойл България" Валентин Златев, се яви в сдружение с "АБ инвест НН". Поръчката на стойност почти 12 млн. лв. тогава беше спряна с официалния мотив, че кандидатствалите фирми са дали оферти с милион и повече лева над тази финансова рамка. Два месеца по-късно търгът бе подновен с по-висока цена.

Две фирми участват в другия кандидат да строи спортното съоръжение - сдружението "Бургас спорт 2016". Това са "Арете строй" и "Алфа билд инженеринг".

Според справка в регистъра ДАКСИ управител на фирмата "Арете строй" е Пламен Трифонов, който има опит в спортни проекти. Същата фирма, но с предишното й име - "Спортни настилки", е участвала в изграждането на спортна зала в Рудозем, реконструкцията на спортен комплекс "Чавдар" в Етрополе и др. Според Търговския регистър другата компания от сдружение "Бургас спорт 2016", "Алфа билд инженеринг", пък е учредена сравнително скоро - през април 2015 г. И двете дружества са регистрирани в София.

Общината първо ще разгледа техническите предложения и едва тогава ще отвори ценовите оферти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама