"Паяк" вършее по ремонтирания участък на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

10:42, 06 юни 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вдигнахa с паяк първата кола от ремонтирания участък на бул. "Васил Априлов", видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

"Форд Мондео" с гръцка регистрация бе откаран с "паяк" заради неправилно паркиране. Мярката бе приложена и за още няколко автомобила, спрели на обновената отсечка между Централна гара и кръговото на ул. "Любен Каравелов".



Движението по обновената част на един от най-големите пловдивски булеварди бе пуснато днес в присъствието на кмета Иван Тотев. Той припомни, че на първия етап от реконструкцията е свършена много работа - изградена е велоалея, изцяло е подменена ВиК мрежата, монтирано е ново LED осветление, старите павета са заменени с асфалт.

Близо 15 милиона лева ще струва цялата реконструкция на бул. "Васил Априлов" от Централна гара до кръстовището с бул. "Шести септември". В момента се изпълнява проектът до ул. "Войнишка слава". Той е разделен на два подетапа, първият от които - до ул. "Любен Каравелов", вече е завършен.

За да не се паркира по тротоарите, по протежението на целия булевард ще бъдат поставени антипаркинг колчета.

"Няма да позволим "Васил Априлов" да стане като бул. "Христо Ботев", където не можем да изчистим от паркирали коли. Още от днес има постоянен мониторинг на паркирането", закани се кметът Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама