Вътрешноградска магистрала свързва пловдивската Централна гара с АМ "Тракия"

11:52, 06 юни 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Булевард "Васил Априлов" ще се превърне във вътрешноградска магистрала, която да осигури най-краткия път от Централна гара до автомагистрала "Тракия", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, днес бе пуснато движението по първия обновен участък от ключовия пловдивски булевард.

"Община Пловдив работи на няколко етапа по този проект. В момента стартираме процедура за отчуждаване на 53 имота на Голямоконарско шосе и това е част от плана за свързване на Централна гара с автомагистралата", припомни Тотев.



Той уточни, че на бул. "Васил Априлов" ще бъдат монтирани преградни пана по средата, а след 10-ина дни ще бъде положена и маркировката. Пресичането на пешеходци ще става само на пешеходните пътеки и светофарите.

В края на тази година ще започнат тръжни процедури за следващия участък от бул. "Васил Априлов", както и отчуждаване на имоти от западната страна. Цялостната реконструкция трябва да завърши с голямо кръгово на бул. "Шести септември", без да се отваря ул. "Младежка", каквато идея имаше първоначално.

След реконструкцията на "Васил Априлов" ще бъде направено само преасфалтиране до бул. "България" и след това работа по Голямоконарско шосе до границата на община Пловдив.



"Начинанието е много скъпо, надявам се да успеем да го подсигурим финансово", коментира кметът Тотев. По думите му до края на седмицата вероятно ще бъде открита строителната площадка на големия проект за реконструкцията на няколко булеварда с 30-милионния заем от ЕБВР. Ще се започне с първа копка на бул. "Северен" от страната на Брезовско шосе, след това ще стартира работата и по "Коматевско шосе", а до 15-20 дни и на бул. "Руски". Тази година трябва да бъдат усвоени 11 млн. лева от заема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама