Младеж е с опасност за живота след падане от скала

12:06, 06 юни 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17-годишен младеж от Тетевен е с опасност за живота, след като падна от надвиснала скала в землището на града. Момчето е в изключително тежко състояние, настанен е в болницата в Ловеч с опасност за живота.

Инцидентът е станал в следобедните часове на 5 юни (неделя), в района между местностите "Равни камък" и "Опасния зъб". Тогава на разходка в планината излезли пет непълнолетни момчета, като две от тях се отклонили от пътеката и тръгнали в друга посока.

На връщане към другарите си, пострадалият изгубил равновесие, докато се спускал по скалите, вследствие на което паднал върху каменист терен.

След подаден сигнал, първа помощ е оказана от служители на Спасителната служба в Тетевен. При провеждане на операцията младежът е бил в съзнание, откаран е с опасност за живота в ловешката болница.

По думите на директора на болницата д-р Татяна Ганчева, незабавно е свикан експертен екип. Младежът е приет с комбинирана травма и в изключително тежко състояние. От Плевен е извикан неврохирург за консултация.

Според преценката на местните лекари, досега не е наложително транспортирането на пострадалия към друга болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама