Нагли крадци отнесоха обвинения от Прокуратурата в Пловдив

12:27, 06 юни 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинения срещу трима млади мъже от Пловдив и Раковски повдигна Районна прокуратура в Пловдив за кражби на бебешка чанта, рутер и други вещи.

Единият от обвиняемите - Христо А., забелязал лек автомобил на 2 февруари 2016 г., марка "Опел Астра", паркиран на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив. Той видял, че вътре има оставени вещи и решил да ги открадне. С пръчка разбил стъклото на задната лява врата на автомобила и взел от купето дамска чанта, в която имало студентска книжка, и секретни ключове, бебешка чанта, както и кутия с рутер. Няколко часа по-късно отишъл и продал рутера за 35 лева в сервиз за компютри.

Христо А. е осъждан, излязъл е от затвора на 27 април 2012 г. В момента се намира в затвора в Пловдив с определена от съда постоянна мярка за неотклонение задържане под стража от 5 февруари 2016 г. В момента срещу него е повдигнато обвинение по чл. 195 ал. 1 т. 4 и т. 7 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 28 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Две 17-годишни момчета от Раковски са обвинени за това, че след предварителен сговор са отнели чужди движими вещи без съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл. 195, ал. 1 т. 5 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс.

На 20 октомври 2015 г. те решили да откраднат вещи от дома на техен приятел. Той не си бил вкъщи, защото работел. В дома живеел и неговият брат, който също бил на работа. Първо пред къщата стигнал М.Л., който започнал да симулира, че разговаря по телефона с единия от братята. Той попитал съседите дали има някой в къщата, а те му отвърнали, че собствениците били на работа. М.Л. влязъл в къщата през отключена врата, като имитирал, че оставя писма. Малко по-късно го последвал и А.З. Двамата едни след друг влезли в дома и оттам взели два лаптопа, 500 лева, които намерили в кутия за кафе и 20 запалки. Няколко часа по-късно полицията е установила извършителите на кражбата и част от вещите са били иззети от дома на единия от обвиняемите. Според назначената по делото стоково-оценъчна експертиза общата стойност на отнетите вещи и пари е 1394 лева.

Разпитани в хода на досъдебното производство, обвиняемите не са се признали за виновни. Приетата по делото фактическа обстановка се установява от свидетелски показания, експертизи, фотоалбум и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама