Двама са предизвикали катастрофи след употреба на алкохол в Русе и Ценово

12:30, 06 юни 16 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 4 юни, около 19:45 часа, в Русе на бул. Генерал Скобелев, в кръстовището с ул. Николаевска, е станал пътен инцидент, при който кола се е ударила в стълб, съобщават от Областната дирекция на МВР. За изясняване на случая на местопроизшествието са изпратени служители на Пътна полиция.

Униформените са уточнили на място, че ПТП-то е с лек автомобил «Тойота» модел «Ярис» със софийска регистрация, собственост на охранителна фирма, с водач П.И. на 33 години от Русе.

Според документираното от полицаите, до произшествието се е стигнало като при избиране скоростта си на движение водачът не се съобразява с радиуса на ляв завой,  губи контрол над моторното превозно средство, излиза от пътното платно вдясно по посока на движение и се блъска в стълб от тролейбусната мрежа. От удара е пострадал леко водачът с натъртване в областта на лицето.

След преглед в МБАЛ е освободен за домашно лечение. Като причина за ПТП в документите по случая е посочено – несъобразена скорост и употреба на алкохол над 1.2 промила. Проверката с техническо средство на П.И. е показала положителен резултат от 2.31 промила. Случаят е предаден на разследващите.

По подобен начин са се развили нещата и след сигнал за ПТП в с. Ценово. На 4 юни екип на РУ – Бяла е бил изпратен на ул. Цар Освободител в селото, след обаждане за пътен инцидент.

При пристигане на адреса се установява, че автомобил «Пежо 206» с пловдивска регистрация е катастрофирал, удряйки се в стълб от уличното осветление. Проверката за употреба на алкохол от водача С.А. на 33 г. от гр. Пловдив дава положителен резултат. Дрегерът е отчел 2.55 промила.

На мъжа е бил съставен акт и му е издаден талон за кръвно изследване, но той не е дал проба. По случая е започнато бързо производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама