Представящи се за полицаи обраха украинско семейство в Русе

12:43, 06 юни 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Русе разследва сигнал за посегателство над пътуващи в автомобил по бул. България, съобщават от Областната дирекция на МВР. Той е постъпил в събота вечерта от украински гражданин.

40-годишният мъж разказал пред полицаите, че е влязъл в страната през Дунав мост с лек автомобил „Хонда“, управляван от съпругата му /33 г./ и на 4 юни следобед, докато се движели по бул. България в Русе, са били застигнати и спрени от кола с марка „Фолксваген Голф“.

Голфът премигвал със светлини, а шофьорт бил подал сигнал със светеща палка, която украинците помислили за полицейска. Фолксвагенът спрял зад тях и от него излязъл цивилен мъж, който показал документ и обяснил, че е полицаи, който иска да извърши проверка на автомобила.

После пожелал да види парите на семейството. 40-годишният се усъмнил в думите на мнимия служител, защото когато извадил портфейла си той се пресегнал и опитал да му вземе пари от него. Затова украинецът отново му казал да покаже документите си и да се легитимира.

Тогава двамата започнали да се дърпат, при което част от парите паднали. Непознатият мъж се разкрещял и през прозореца на спрелия фолксваген се показал друг мъж, според украинеца с пистолет в ръка. После голфът потеглил и се изгубил в далечината, а потърпевшият е сигнализирал на 112.

Дадено е описание на извършителите. Мъжът който слязъл от колата бил на видима възраст 60-70 г., височина 160-170 см, с набито телосложение, с къса прошарена коса, с мургаво лице и голям нос.

Другият изглеждал също на възраст 60-70 г., с правилни черти на лицето, с тънки устни, с диоптрични очила с метална рамка и верижка. Заявената щета е в размер на около 700 лв. Случаят се разследва, заведено е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама