Откриха поредно незаконно сметище на Шуменското плато

12:43, 06 юни 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното незаконно сметище на Шуменското плато откри горски служител. Над 10 чувала, с вместимост около 500 литра, пълни с дрехи втора употреба били открити тази сутрин от Йордан Арнаудов – служител на Държавно горско стопанство-Шумен. Мъжът се натъкнал на купищата парцали при редовен обход в района около Телевизионната кула на Шуменското плато.

В събота местността била основно почистена, като в кампанията са ползвани машини на ВиК.

Арнаудов подал сигнал до общинския съветник Добромир Драев, който от своя страна информирал инспекторите от Наредба 1. Служителите на Общината в момента са на мястото. Те коментираха, че най-вероятно дрехите са изхвърлени от магазин за втора употреба. Предстои той да бъде издирен и санкциониран.

Глобите за подобно деяние са от 100 до 1000 лева за юридически и физически лица.

Горският Йордан Арнаудов коментира, че непрекъснато се натъква на нерегламентирани сметища на територията на Природен парк “Шуменско плато”, а най-често хората изхвърлят строителни отпадъци, като в района около Телевизионната кула имало още три сметища, които в събота били разчистени.

Topnovini.bg припомня, че в събота в рамките на инициативата “Да изчистим България заедно” 450 души премахваха незаконни сметища на Шуменското плато.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама