БСП: Борисов забравя, че 99% от работата по пречиствателната станция в Бяла бе свършена от предишния кмет

12:46, 06 юни 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"До края на месец октомври 2015 г. бе извършена цялостната планировка, полагането на тръбите, и асфалтиране. В мандата на предишния кмет Кольо Келерджиев бе поискана отсрочка за довършването на дейностите за месец март, поради лошите метеорологични условия. Но трябва да заявя, че 99% от изграждането на самата станция, като машини, съоръжения, и инфраструктура, бе завършено през 2015 г. Няма лошо премиерът Борисов да реже лентички на проекти, по които не е работил, но не приемаме оценките му, че предишната управа на Бяла е била некадърна и калпава". Това заяви днес Николай Стефанов - председател на Общински съвет на БСП в Община Бяла, по време на пресконференция, организирана от съпартийците му в Русе.

Стефанов коментира и положението с регионалното сметище в община Бяла, като при предходното управление общинските съветници от ГЕРБ са правели всичко възможно за да забавят работата и по този проект. Въпреки тези пречки, работата по него е започнала през септември 2015 г., като са били доставени голяма част от техниката и е започнало изграждане на клетките. В тези дейности са били усвоени около 20 млн.лв., и това е било приоритет на местната управа. 

"Ако кметът Келерджиев бе преизбран, това сметище щеше отдавна да е готово", категоричен бе Стефанов. По думите му обаче, една от първите задачи на новата управа от ГЕРБ е била да бъдат завишени такса "Смет" и данъчната оценка на сградите. Забуксувала е и работата по самия проект. 

Русенският депутат Добрин Данев също критикува изказванията на премиера Борисов, който не признавал заслугите на управляващите преди него. Данев отново даде пример със зала "Булстрад Арена", която е била изградена с активната помощ на кабинета "Орешарски". 

Извън тази тема, русенският депутат коментира, че вече е била проведена среща между русенските депутати от всички партии във връзка с пътя Русе - Бяла - Велико Търново. По думите му, процедурата по проучване на изискванията за строеж е в ход, до края на годината трябва да има ОВОС, а в началото на следващата година да започне отчуждаването на земи. Основната цел на събирането обаче е била належащите проблеми на сегашния път Русе - Бяла, който от 18 години не е ремонтиран. Депутатите съвместно ще внесат искане в Парламента в следващия национален бюджет да бъдат заделени около 20 млн.лв. за ремонт на пътя. 

"Смятаме, че 20 млн.лв. са нищожна сума за бюджета, но от друга страна са много важни за гарантиране на живота и сигурността на пътуващите по маршрута", допълни Данев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама