Русенските депутати ще поискат 20 млн.лв. от бюджета за ремонт на пътя Русе - Бяла

12:56, 06 юни 16 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенските депутати от всички партии ще внесат искане за заделяне на 20 млн.лв. от националния бюджет за 2017 г. за спешен ремонт на пътя Русе - Бяла. В тази връзка вчера е била проведена среща между всички народни представители в града, за да бъдат уточнени подробности около внясяне на общото искане. За срещата коментира депутатът от БСП Добрин Данев на пресконференция днес. 

По думите на Данев, процедурата по проучване на изискванията за строеж е в ход, и до края на годината трябва да има ОВОС, а в началото на следващите година да започне отчуждаването на земи. Основната цел на събирането обаче е била належащите проблеми на сегашния път Русе - Бяла, който 18 години не е ремонтиран. Депутатите съвместно ще внесат искане в Парламента в следващия национален бюджет да бъдат заделени около 20 млн.лв. за ремонт на участъка, тъй като новият път няма да бъде въведен в експлоатация поне още 4 години. 

"Смятаме, че 20 млн.лв. са нищожни за бюджета, но от друга страна са много важни за гарантиране на живота и сигурността на пътуващите по маршрута", допълни Данев. 

Русенската областна управа също се е включила в обсъждането на проблема, като е била организирана работна среща за обсъждане на състоянието на път I-5 Русе - Бяла, съобщиха днес от прес центъра на губернатора. Присъствали са областният управител доц.д-р Стефко Бурджиев, неговият заместник Валентин Колев, директорът на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ на Областна администрация – Русе – Иваничка Банчева и началникът на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ към Областно пътно управление – Русе – инж. Йосиф Йосифов.

В рамките на разговора е била отчетена кратка статистическа информация по отношение на трафика, съгласно която за 2014 година средноденонощното натоварване на годишна база е 7683 МПС, от които 2 459 тежкотоварни автомобила. По думите на представителя на Областно пътно управление, път I-5 Русе-Бяла, наред с Е79 София – Кулата, са най-натоварените пътни участъци в България. 

Всички са се обединили около решението в много кратък срок Областно пътно управление Русе да подготви мотивирано предложение до Областния управител на Област Русе, с включена информация за процедурата на проектиране на ремонтни дейности, данни за трафика по години и на база вид на превозните средства, констативна част, а в заключение да бъдат предложени най-нуждаещите се от ремонт пътни отсечки по път I-5 Русе-Бяла, които да бъдат включени като разход в бюджет 2017. 

Намеренията на Областния управител на Област Русе са в последствие да запознае с исканата информация народните представители от 19-ти МИР в 43-тото Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама