Бургаски пенсионер иска автобусна спирка до Морската градина

14:09, 06 юни 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова автобусна спирка да има до Морската градина, в района срещу Турското консулство – за това настоява бургазлията Балю Калчев. Той е изпратил писмо до кмета Димитър Николов и до председателя на Общинския съвет Костантин Луков. Мъжът предлага спирката да се намира на около 100-150 метра преди светофарите в посока комплексите „Лазур“, „Изгрев“, „Зорница“ и „Славейков“.

„От името на няколко пенсионери, по-скоро старци, ще си позволя да благодаря за големите промени по улиците на града ни. Надяваме се с това да се улесни придвижването на старите хора, инвалидите и майките с детски колички. Изброявам тези хора, тъй като имат немалко проблеми при движението си из града и особено по тротоарите на някои улици, заети от леките коли“ – с тези думи е започнал писмото си Балю Калчев.

Възрастният мъж посочва, че често той и други пенсионери се разхождат до морето и Морската градина. Неведнъж по спешни причини или лошо време за тях настава беда. Точно заради това той предлага да има автобусна спирка на горепосоченото място, като за целта трябвало само да се измести тротоара на линията на дърветата, както на главните улици в града. Балю Калчев дава и конкретен пример.

„Неотдавна при внезапен дъжд и бягайки от него с колеги, на улицата край Морската градина видяхме следната картина - майка с две деца, едното в количка, също бягаха по улицата – някъде между Турското консулство и светофарите, на път към спирката на „Краставицата“. Малчуганът беше изморен от разходката, искаше и ревеше да го носят. Жената се видя в чудо. Ако в този район имаше автобусна спирка, нямаше да има проблем. А ние, старците, накуцвайки, констатирахме, че спирка може да има“, разказва в писмото си бургазлията.

По неговите думи, ако тази спирка бъде изградена, след една приятна разходка хората ще могат да отидат точно на нея, а не на тези на „Булаир“ и „Краставицата“, тъй като и двете са твърде далеч.

Писмото на Балю Калчев е входирано за разглеждане от постоянната комисия по „Транспорт и морско дело“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама