Регулират със светофари движението през тунелите по пътя Пловдив-Смолян

14:25, 06 юни 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението при тунела след Асеновград на пътя Пловдив-Смолян (II-86) ще се регулира от светофар до 30 юли, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Временната организация е заради ремонт на съоръжението. По лот 14 на "Транзитни пътища V" в момента се обновяват още два тунела от второкласния път - преди Бачково (при 33+427) и след Бачковския манастир (при 39+471).

Ремонтът включва подмяна на хидроизолацията, подобряване на отводняването, нова асфалтова настилка, изграждане на тротоарни блокове, облицовка и осветление.

Трафикът при тунела преди Бачково преминава по обходен път, който е встрани от съоръжениего. Преди стартирането на строително-монтажните дейности беше ремонтирано трасето на обхода. Движението при третия тунел, след Бачковския манастир, се регулира с временна светофарна уредба.

Предвидено е ремонтните работи по два от тунелите - преди Бачково и след Бачковския манастир, да завършат до края на юни т.г., а на съоръжението след Асеновград - до 30 юли т.г.

Изпълнител на строителните дейности е "ИСА 2000" ЕООД. Лот 14 обхваща рехабилитацията на 72.4 км от път II-86 Асеновград - Смолян и път III-866 Пампорово - Стойките.

По време на строително-монтажните работи шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, напомнят от АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама