Изправят пред съда жена от Разградско за укрити данъци в големи размери

15:04, 06 юни 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Разград е внесла обвинителен акт срещу 40-годишната Биргюл А. от село Брестовене, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Тя е обвинена за това, че е избегнала плащането на данъчни задължения в големи размери, както и за използване на документ с невярно съдържание, за да получи без правно основание месечни помощи за деца. Делото е насрочено за разглеждане на 23 юни в Разградския окръжен съд.

В периода от 1 януари 2009 г. до 30 април 2014 г. подсъдимата получила от граждани на Великобритания, Турция, Франция, Швейцария, Германия и Италия чрез системата „Уестърнюнион“ парични преводи на обща стойност 78 327 лева, за които била длъжна да подаде данъчни декларации. Подсъдимата Биргюл А. не направила това и така успяла да избегне установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери - 7170 лева.

40-годишната жена е майка на две малолетни деца. От август 2013 г. до 31 юли 2014 г. при условията на продължавано престъпление  чрез използване на документ с невярно съдържание -  молба-декларации за месечни помощи за деца до завършване на средно образование, в който декларирала нулев доход при получени за периода от чужбина 56 571 лева, тя получила без правно основание 945 лева от дирекция  „Социално подпомагане“ в Кубрат с намерението да ги присвои, въпреки че с преводите от чужбина доходът на всеки член от семейството й възлизал на 1571 лева.

Това е поредният обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград срещу жени, които не декларират получени от чужбина доходи, не заплащат данъчните си задължения и получават неправомерно средства за социално подпомагане при отглеждане на деца, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама