Съдът прати бездомник за 19 г. в затвора за убийство

15:57, 06 юни 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бездомникът Джелил Ахмедов бе пратен за 19 г. зад решетките от Окръжен съд Русе заради извършено от него убийство.

Случаят е от август 2015 г. Тогава Джелил е убил друг бездомник – 51-годишният Пламен Гаев от Русе при спор за обитаване на къща на ул. „Тетово“, чиято собственичка не живее в дунавския град. Болната възрастна жена била взета от дъщеря си в Бургас, за да може последната да се грижи за нея и така имотът останал празен.

Пламен Гаев открил, че в къщата не живее никой и се настанил там. Това обаче довело до спор с Джелил А., който, щом го видял, му казал да се маха, тъй като домът е на негова леля, а той трябвало да го наглежда и да не допуска никого в него.

Въпреки предупреждението, още на следващата вечер Пламен отново отишъл в къщата на ул. „Тетово“. Това довело до разпра и сбиване между двамата мъже, които системно злоупотребявали с алкохол и във въпросната вечер също били пияни.

Така се стигнало до 19 август 2015 г., когато на тел. 112 се получава сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Тетово". Отишлите на място лекари открили Пламен – трудно контактен и миришещ на алкохол. Той бил откаран и настанен в русенската болница, но въпреки грижите на медиците, по-късно същия ден починал.

Според обвинението, Пламен Гаев е бит с юмруци по гърдите от Джелил, което довело до множество фрактури по ребрата на жертвата и това допринесло за смъртта му.

Наред с 19-те години зад решетките, Ахмедов ще трябва да заплати и 20 000 лв. кръвнина на дъщерята на Гаев - Албена, която бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец. Тя оцени нанесените й неимуществени вреди от убийството на баща й на 100 000 лева, от които Окръжен съд - Русе одобри само 1/5.

Според първоначална информация, се очаква присъдата да бъде обжалвана поне от 2 от страните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама