Зам.-министър идва утре в Българево заради достъпа до залива Болата

16:13, 06 юни 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов ще бъде утре в с. Българево, където от 12,30 часа той ще се срещне с жителите на селото във връзка с напрежението, което породи ограничаването на достъпа до залива Болата.

Срещата ще се проведе в читалището на селото. В нея ще участват също областният управител Детелина Николова и кметът на Каварна Нина Ставрева.

Припомняме, че напрежение сред живеещите в района възникна във връзка с разпореждането на МОСВ да се ограничи достъпът на автомобили до плажа в природния резерват Болата. Това провокира недоволството на жителите на близкото село Българево, които заявиха, че са готови на протести.

Ден по-късно кметът на Каварна Нина Ставрева заяви за Topnovini.bg, че загражденията, които бяха поставени в района на залива Болата, са премахнати и няма да се поставят, докато не се намери работещо решение за достъп на хората до плажа.

След разговор с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева бе уточнено, че започва диалог между местната и централна власт, тъй като законодателството е категорично, но важни са и интересите на хората от региона. Затова съвместно МОСВ и Община Каварна ще се търси най-доброто решение, каза Нина Ставрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама