Панорама на средното образование отвори врати в Разград

16:15, 06 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панорама на средното образование започна днес в Разград. Организатори на четвъртото поред издание на инициативата са Регионалният инспекторат по образованието и Центърът за кариерно ориентиране. Щандовете на гимназиите са разположени във фоайето на Общинския културен център. До края на седмицата всички профилирани и професионални гимназии от региона ще презентират приема на ученици след завършен VII и VIII клас за учебната 2016/2017 година.

По график е предвидено ученици от всички основни училища посетят Панорамата. Кандидат-гимназистите и техните родители ще получат актуална информация относно видовете и форми на обучение, професии и специалности, срок на обучение, дипломи, свидетелства и сертификати, получавани от училищата при завършване. Младите хора ще могат да се запознаят с извънкласните дейности, които предлагат училищата и да поговорят с техни преподаватели.

Проявата бе открита официално от началника на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев. Той отбеляза, че през тази година планираните места за прием в училищата в региона  след седми клас са 530 в 10 професионални и 10 профилирани паралелки. Заявленията започват да се подават на 16 юни в сградата на ЦУТНТ-Разград.

По време на проявата зам.-областният управител Виолета Тодорова връчи грамоти на четирима педагози, отличени с почетното отличие „Неофит Рилски“ . Това са Камен Николов - помощник-директор в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград, Свилена Дечева - старши учител в Центъра за работа с деца в Разград, Велико Маринов - старши учител по физическо възпитание и спорт в ОУ “Васил Левски“-Беловец и Веселина Йотова - старши учител в ЦУТНТ-Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама