Свършиха парите за ремонт на улиците в Плевен

16:17, 06 юни 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отделените 1 милион и 90 хиляди лева за текущи ремонти на уличната мрежа в Плевен са изчерпани. Това стана ясно от изказване на кмета Георг Спартански по време на редовната оперативка в общината.

"По неофициална информация, парите за улични ремонти приключиха. Бяхме затрупани от хиляди молби на граждани за асфалтиране на улиците и се отзовахме на колкото можем. Не знам какво е правено предните години, но като видях колко са молбите, не е било кой знае колко", коментира градоначалникът.

Георг Спартански уточни, че оттук нататък, текущи ремонти ще се правят само по "хипер спешност". В тази връзка, в Общински съвет ще бъде внесено предложение за "разместване на пера по бюджета" и чрез този ход да се увеличат парите за поддръжка на улиците.

Кметът припомни, че общината разполага с резервен фонд, но до края на годината има още 7 неприключени месеца и е много рисковано да се пипат тези пари, защото те са "за абсолютно всичко".

"Така че можем да искаме всеки ден черен хайвер, но като няма пари ще ядем леща. Няма да позволя да правим надвишаващи разходи и да влезем във филми с плащания, които не можем да покрием. Така че дотук с текущите ремонти, преди да се обсъди в общинския съвет и преди финансистите да се произнесат дали можем да пипаме резервните средства"

Спартански каза още, че изпълнителите "Инжстрой" на този етап няма да поемат нови ангажименти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама