В Плевен ще глобяват за пуснато на свобода куче

16:40, 06 юни 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път от десетилетия насам Общинският инспекторат в Плевен предприе мерки за прекратяване на лошата практика, големи кучета да бъдат пускани на свобода от стопаните си по време на разходка. Това информира началникът на звеното към администрацията Николай Георгиев на среща с журналисти.

Като първа стъпка, от миналата седмица са започнали проверки за свободни кучета на територията на най-посещаваното обществено място в града - парк "Кайлъка", като инспекторите следят за спазване на изискванията за безопасност всяка сутрин от 7:30 до 8:30 часа. В късния следобед пък се проверява пешеходната зона в центъра и Градската градина.

Целта на мероприятието е да се спре пускането на големи кучета, които често скачат върху посетителите и особено върху малките деца, дори и с безобидни намерения. Проблемът датира от много години, а проверките ще бъдат регулярни.

Във връзка с намерението, от местната управа са изискали от Областна администрация да бъдат монтирани ограничителни табели в "Кайлъка", указващи задължително използване на каишка и намордник за някои породи.

Георгиев обясни пред журналисти, че в наредбата на Общински съвет е обозначено повече от ясно, че ротвайлери, питбули и други големи породи, задължително трябва да се водят на повод и с намордник. По всяка вероятност на първо време нарушителите ще бъдат предупреждавани, а след това санкционирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама