Осемметров троянски кон идва в Добрич в знак на протест срещу ТТИП

16:41, 06 юни 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемметров Троянски кон, символ на протестите срещу Търговското споразумение между ЕС и САЩ в Европа и пътуващата изложба „ТТИП и Хранителната независимост“, ще се извисява в Добрич утре – 7 юни, от 11:30 до 18:30 ч. на площадa. Инициативата е на Екологично сдружение "За Земята".

Арт инсталацията и информационните плакати са част от информационната обиколка в страната, която вече посети Велико Търново и през тази седмица ще гостува освен на Добрич, така и на Варна, Пловдив и София.

С нея от "За Земята" искат да покажат екологичните, социалните и икономическите проблеми, които се очаква да настъпят, ако ТТИП бъде подписано. Според организаторите едни от най-сериозните заплахи от ТТИП са свързани с финансови загуби в селското стопанство, занижаване на стандартите за безопасността за здравето и околната среда при производството на храни и превръщането му в пречка за развитието на устойчиви хранителна система, в центъра на която следва да е достъпната качествена местна храна, произведена по щадящи за околната среда методи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама