Деца от Търговище участваха в дисдкусия как училището да стане по-сигурно място за тях

18:17, 06 юни 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговищка група, водена от началника на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова, взе участие в международна конференция на тема „Гарантиране здравето и сигурността на учениците”. В групата бяха включени по един ученик и директорите на Първо СОУ „Свети Седмочисленици” Търговище и на две поповски училища – Основно училище „ Никола Й. Вапцаров” и Основно училище „Св. Климент Охридски”.

На конференцията бяха обсъдени предизвикателствата пред  училищата в България, Македония и Сърбия, свързани с темата. Ученици представиха свои идеи и виждания за по-сигурна и безопасна училищна среда. Младежите обсъдиха и приеха Проекторешения, свързани с Националната програма  „Достъпно и сигурно училище”, със задълженията на Общинските съвети, училищните ръководства и родителите в посока подобряване сигурността на училищните сгради и дворове.

Представителна група ученици, между които и Калин Зафиров от Първо СОУ, ще връчи проекторешенията на министъра на образованието и науката.

Отличените в националния конкурс за рисунка и мултимедиен продукт по темата за сигурността в училище ученици, включително и тримата ученици от Област Търговище, бяха наградени от проф. Сергей Игнатов, бивш министър на образованието и науката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама