Димитър Танев: Общ десен кандидат-президент има по-голям шанс

18:29, 06 юни 16 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Логично е, че щом имаш безспорен избор и твърдиш, че е разпознаваема фигурата на кандидат-президента ти, да обявиш по-рано името. Нека тогава колегите от ГЕРБ да обявят тази номинация достатъчно рано. Тогава РБ ще вземе отношение по нея", заяви в Стара Загора депутатът от Реформаторския  блок, заместник-председател на „Движение България на гражданите” и на бюджетната комисия в парламента Димитър Танев във връзка с изказването  днес на Цецка Цачева, че ГЕРБ имат готова и разпознаваема номинация за президент.

"Ние считаме, че ако има ясен фронт против настоящото управление, което да представлява консолидирана левица и различни сателитни политически сили, то логично е всеки да загърби своето партийно его и да излезем с много силна дясноцентристка номинация, способна да спечели още на първия тур. Така ще покажем, че настоящото управление няма алтернатива. Когато обаче отделните политически сили започват през президентската кампания да правят своята политическа аритметика и стратегия, тогава логично е реформаторите да издигнем своя кандидатура и да се докажем максимално на предстоящите избори", обясни Танев.

Окончателното решение за участието в президентските избори Реформаторският блок ще вземе, след като разбере дали левицата ще се яви на тях консолидирана, каза Танев и добави, че чрез диалог трябва да се стигне до номинация на човек, който да е гарант за проевропейската ориентация на България.

Попитан за казуса с парк “Бедечка“ в Стара Загора, заради който Димитър Танев и Найден Зеленогорски от Реформаторския блок организираха изслушване в парламента  на заинтересованите страни пред комисията по регионална политика,  реформаторът отговори, че решение на проблема има и то е в ръцете на местната власт.

 

Той определи внушението на председателя на Ощинския съвет в Стара  Загора, че Общината не е поканена на излушването като "конфронтационно и демонстрация на нежелание да се реши въпросът", тъй като на изслушването не само са били поканени, но и са присъствали секретарят на Община Стара Загора и експерти, изразили позицията на Общината. "Кметът е най-малко виновен за ситуацията, но той ще претърпи най-много щети от казуса „Бедечка”, каза Димитър Танев и припомни, че има достатъчно мнозинство в местния ОбС, за да се реши въпросът при наличие на политическа воля. Има две възможности – Общината да има активна позиция или да стои пасивна. Според мен Общината може да даде равностойни терени на собствениците или областна администрация да осигури държавни терени от съответния фонд, да се изгради инфраструктурата в парка, да се направят мостовете над реката", каза още Димитър Танев и призова решенията за парка да се вземат на местно ниво при пълна публичност и прозрачност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама