Разследват убийство на домашно куче на Старозагорските бани

19:25, 06 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Стара Загора извършва разследване за проява на жестокост към куче, убито с огнестрелно оръжие в частен имот, информираха от апелативна прокуратура. От там уверяват, че ще се наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че чрез проява на жестокост към гръбначно животно-куче, му е причинил смърт – престъпление по чл.325б ал.1 от Наказателния кодекс.

Престъплунието е извършено на 3 юни следобед в частен имот в Старозагорски минерални бани. Неизвестно лице е открило стрелба с огнестрелно оръжие, като е в резултат е било убито едно от кучетата на собствениците на имота, а друго е било ранено. Двете животни са от породата „Българско овчарско куче“ (каракачанска овчарка). Животните са се намирали в двора на имота, като едното е било вързано, а другото се е придвижвало свободно. Имотът е ограден с ограда и към момента няма данни животните да са напускали самоволно двора. 

В условията на неотложност е бил извършен оглед на местопроизшествие, при който са били иззети гилзи и трупът на убитото животно. Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват разпити на свидетели и са назначени експертизи – ветеринарна и балистична. Продължават интензивните оперативно-издирвателни действия с цел установяване на извършителя на престъплението, информират от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама