Румен Овчаров в Бургас: Управлението на Бойко Борисов не се харесва на хората

19:37, 06 юни 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Управлението на Бойко Борисов не се харесва на хората, това сочат и някои социологически проучвания. Но гражданите както не си го харесваха, така и си ни разбиха на последните местни избори. Тука възниква въпросът дали БСП намери своя лидер в тежката кризисна ситуация, в която се намира партията през последните три-четири години“. Това коментира днес на среща с граждани и членове на БСП в Бургас бившият енергиен министър и член на социалистическата партия Румен Овчаров.

„През 2013 година хората ни повярвах и за нас гласуваха почти 1 млн. души. Те повярваха на БСП, защото ние им обещахме, че ще бъдем алтернатива на управлението на Бойко Борисов, че ще свалим мутрите и олигархията от власт. Какво се случи обаче – тези, които вдигаха левите лозунги, още на следващия ден отидоха и клекнаха на Ахмед Доган, Делян Пеевски и Цветан Василев. За кого е тайна, че тези хора ни направиха и правителството. Без двама-трима от нашите министри, всички останали бяха назначени от Цветан Василев и Делян Пеевски, със съгласието на Доган“, каза Овчаров.

Той посочи, че опитът за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е била капката, която е преляла чашата на търпението. Правителството е било обречено. Разпадът му е бил предопределен заради караниците на Пеевски и Василев. Разрушаването на КТБ е също в резултат на тази караница.

„Въпросът е какво трябваше да направи БСП в тази ситуация, тъй като новото ръководство на партията, което успяхме да изберем 2014 година, за съжаление не се дистанцира по никакъв начин от философията на управление или, както аз го наричам – „моделът Станишев“, в който БСП беше направена прислуга на една олигархична групировка. И за пореден път тази групировка беше под ръководството на Доган“, добави Румен Овчаров.

По неговите думи, залогът на това управление е била енергетиката.

Овчаров коментира и това, че не харесва новия състав на изпълнителното бюро на БСП. Причината е, че там има хора, които трудно могат да работят за някой друг, освен за самите себе си, има и такива, които са трудносъвместими един с друг.

„Този нов състав показва и два много ясни знака. Първият е, че новият председател иска да премахне разделителните линии в партията. Второто е, че БСП приключва с периода, в който си приказваме едни неща преди изборите, обещаваме на този и на онзи, каквото поискат и след изборите бързичко забравяме. Колкото и на мен да не ми харесва този състав на изпълнителното бюро, той ги дава тези ясни знаци“, каза още Овчаров.

Той допълни, че на предстоящите президентски избори БСП трябва да покаже, че се връща в играта без всякакви компромиси и кандидатурата, която ще издигне, е изключително важна. Тя трябва да консолидира самата партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама