Започна лагерното лято в СОК „Камчия“

20:00, 06 юни 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата детска лагерна смяна за лято 2016 започна днес в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ с тържествено вдигане на флаговетена България и Русия, откъдето пристигат и малките гости. Началото на ваканцията съвпадна с Деня на руския език и рожден ден на Александър Сергеевич Пушкин. Творчеството на великия руски поет ще бъде застъпено в цялата програма под формата на викторини, игри, състезания, литературно четене и театър.

На церемонията по откриването прозвучаха стихове на Пушкин, с които учениците от ЧСОУ „Юрий Гагарин“ поздравиха своите връстници. Тази вечер честванията продължават с излъчването на анимационния филм „Приказка за цар Салтан“, по текст на руския класик, а за по-големите – прожекция на „Последният дуел“ с режисьор Наталия Бондарчук. Музиката за филма е дело на приятеля на „Камчия“ Иван Бурляев, който през миналата година води увлекателни кинолектории.

На 10 юни малките гости на ще посетят Училището на бъдещето, където петокласниците ще покажат нивото, на което са овладяли руски език с драматизация по приказки на А.С. Пушкин. В неделя библиотеката в „Черноморски“ ще е домакин на викторина, посветена на творчеството на великия руски поет.

На участниците в първата детска лагерна смяна в „Камчия“ за това лято предстои през следващите две седмици да открият тайните и чудесата на комплекса, да творят, да придобият много нови знания, умения и познанства. След първите морски бани следва курс по национална кухня, разказ за традициите и празниците в България, а също и уроци по народни танци. Малко преди лагерния огън ще са и мастър класовете по китара и музикално студио. По-късно ще са заниманията по авиомоделизъм в уникалния Авиокосмически център с планетариум в  комплекса.

Изключително наситена е програмата на смяната „Море, музика и спорт“. В нея влизат още състезание за най-красив пясъчен замък, щафета „Седемте стъпала на приятелството“, посещение на учебната обсерватория, пътешествие с лодки по река Камчия. По традиция програмата завършва с издание на Международния фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО.

До края на август  „Камчия“ ще е домакин на повече от 10 детски лагерни смени. Те включват игри на плажа и в красивия парк на комплекса, срещи с известни личности, лагерни огньове, състезания и вълнуващи приключения. Особено интересни са езиковите програми „С миром говорим на русском языке“ и „Шагнуть в русский мир“ – на руски език и „Leaders“ – на английски език. Един от най-интересните акценти през сезона ще бъде гостуването на Имперския руски балет с класическия спектакъл „Болеро” и „Кармен - сюита“, която ще се играе в Амфитеатъра в „Камчия“ на 5 юли. От 1 до 12 юли в балетните зали на „Радуга“ и „Черноморски“ световноизвестните танцьори от трупата, създадена от Гедиаминас Таранда и Мая Плисецкая, и балетни педагози от Московската държавна академия  ще проведат мастър клас най-талантливите ученици по балет от целия свят. Комплексът ще бъде домакин и на Първия международен детски танцов фестивал Grand Dance Academy. От 22 юни започва международният музикален фестивал „Заедно в ХХІ век“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама