Тенисисти се борят за 10 хил. долара на турнир в Пловдив

20:57, 06 юни 16 / Спорт 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тенисисти от 15 държави от всички континенти ще участват в традиционния турнир по тенис "Plovdiv cup" в Пловдив. Той е в категория "Фючърс", а наградният фонд е 10 000 долара.

Пловдив ще бъде представен от Димитър Кузманов, който е поставен под номер 1 в основната схема, Александър Лазов, Васко Младенов и Данаил Търпов.

"Турнирът дава възможност на тенисистите от юношеска възраст да преминат към мъжка и да натрупат точките, необходими за изкачване в световната ранглиста", уточни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис и президент на клуб "Локомотив" д-р Георги Крумов.

"За турнира Община Пловдив е осигурила 25 000 лева. Имаме регистрирани над 100 спортни клуба, от които 12 са по тенис. Община Пловдив се стреми да подпомага всеки един от тях в зависимост от материално-техническото обезпечаване, детските спортни школи, на база на миналогодишни постижения и олимпийско звено", обяви зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.

Догодина турнирът ще е с награден фонд от 15 000 долара. Организаторите му заявиха, че ако наградният фонд стане 50 000 лева, то тогава категорията на турнира ще се изкачи до ниво "Чалънджър" и може да носи името България Оупън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама