БНР и Лили Маринкова в задочен спор – политическо уволнение или пенсиониране

22:16, 06 юни 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предложение на генералния директор Александър Велев и с решение на Управителния съвет на БНР Лили Маринкова е освободена от поста директор на програма „Хоризонт“. Длъжността се поема от Васил Велев. Маринкова е в пенсионна възраст.

С това кратко съобщение Българското национално радио обяснява раздялата си с Лили Маринкова.

Пред сайта „Клуб З“ тя казва категорично, че е била уволнена като директор и „като всичко изобщо в радиото“. При връчването на заповедта Александър Велев ѝ е казал, че "Хоризонт" е съсипан и Маринкова е една от виновните. По-късно на среща с целия екип на програмата той не е пожелал да застане отново зад думите си, а е замълчал.

Уволненият директор опроверга данните, изнесени от БНР пред обществеността и според нея те не отговарят на истината, тъй като ѝ трябват още две години стаж за да се пенсионира. На това Велев отговорил, че Маринкова ще иде на трудовата борса.

В интервюто Лили Маринкова казва още, че всеки директор на обществена медия е политическо назначение и  в случая познава почерка на управляващите.

„Такова единодушие в СЕМ просто не е възможно.  Неслучайно онова момиче начело на СЕМ каза, че той е изминал пътя от протестиращ към генерален директор. Ако миналогодишните протестиращи мислят, че това е някаква тяхна победа, скоро ще видят, че ще се обърне срещу тях. Той си спомни, че някога е бил член на "Свободно слово"  и протестиращ, просто капитализира някакви събития от миналото си“, разказва уволнената директорка на програма „Хоризонт“. Според нея уволнението ѝ е с цел да стресне другите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама