Полицията хвана дрехи менте в Хасковско, в Кърджалийско удари шивашки цех

06:50, 07 юни 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 522 артикула, носещи неправомерно запазени търговски марки, конфискуваха полицаи от районните управления в Свиленград и Димитровград. В района на пътен възел до село Капитан Андреево, свиленградски полицаи спрели и върнали на граничния пункт за щателна митническа проверка автобус, фирмена собственост.

В превозното средство бил установен 42-годишен жител на кърджалийското село Синчец, който пренасял 232 чифта спортни обувки с поставени на тях знаци на търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права.

Останалите 290 артикула са открити от автопатрул на димитровградското управление. Служителите на реда проверили лек автомобил „БМВ“, шофиран от 27-годишен хасковлия. В багажното отделение на колата те открили спортни къси панталони с означено графично и фигуративно изображение на търговска марка без разрешение на правопритежателя. 

Освен това 2335 тениски и 10344 заготовки за изработката им с използване на защитени търговски марки са иззели служители на икономическа полиция в ОДМВР Кърджали. При специализираната операция е извършена проверка на шивашки цех в село Фотиново, където е открита и нерегламентираната стока. Установено е, че за производството й били използвани 11 търговски марки без разрешение на носителя на авторското право. Тениските и заготовките се иззети. По случая е задържана 49 годишна жена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама