Районният прокурор Гергана Мутафова изнася лекция за правата на жените пред пловдивски ученици

07:13, 07 юни 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекция за правата на жените изнася днес пред ученици от ГХП "Св. св. Кирил и Методий" районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Темата ще бъде разисквана в часа на класния от 18.10 часа, а инициативата е на Община Пловдив и Сдружение "Правата на жените", които реализират проект по програма "Пловдив за младите", насочен към ученици от XI клас.

Целта е младежите да се информират за правата на човека и в частност правата на жените, за да могат да ги отстояват в бъдеще, независимо къде ще живеят, учат и работят - в България или зад граница. Идеята е да се гради гражданско общество, което да държи "будно" съзнанието си за човешките права.

След теоретичната част участниците ще изготвят проекти за информационни пана, които ще бъдат разпечатани и експонирани в училището. По този начин ще се търси вниманието на останалите ученици към темата за правата на човека.

Сдружение "Правата на жените" ще предостави на учениците издание на Всеобщата декларация на правата на човека, а в края на проекта, в който ще вземат участие още пловдивски училища, ще бъдат дарени комплект книжки на всяка от техните библиотеки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама